נהיגה בפסילה היא כל נהיגה אשר מתבצעת כאשר אדם מודע לפסילת רישיונו באופן רשמי, אך נוהג ברכב בכל זאת. הגורמים שמרכיבים עבירת נהיגה בזמן פסילה הם:
- קבלת הודעה רשמית בגין הפסילה
- נהיגה ברכב בזמן הזה
כאשר שני התנאים מתקיימים יחד, מתקיימת עבירה של נהיגה בפסילה.
היוצאים מן הכלל מגיעים בין היתר כאשר הנהג לא נכח במשפט הפסילה ולכן לא ניתן להוכיח כי הוא קיבל את ההודעה הרשמית, או כאשר מתבצעים חישובי פסילה. ישנם עוד מקרים רבים שבהם יכול עו”ד תעבורה הבקיא ברזי החוק יכול למצוא בהם כשלים ולהוביל להקלת העונש ואף לביטולו המוחלט במקרים מסוימים.
ימ”ר את”ן
ימ”ר את”ן היא יחידה מיוחדת של משטרת ישראל אשר תפקידה לתפוס, לעקוב ולאסוף ראיות על נהגים המבצעים עבירות תעבורה חמורות. מדובר ביחידה מובחרת שנלחמת מלחמת חורמה נגד עברייני תעבורה חמורים. על כן, נהגים שנוהגים בזמן פסילה הם מטרה חשובה של יחידה זו.
הענישה
נהיגה בפסילה היא עבירה בעלת חומרה יתרה, בכך שהיא מהווה זלזול בחוקי המדינה ובהחלטות גופים מנהליים. אם התבצעה עבירת נהיגה בפסילה, ייענש הנהג באחת מצורות המאסר הקבועות בחוק: מאסר בפועל, עבודות שירות או מאסר על תנאי.
חשוב להדגיש כי בית המשפט והמשטרה בישראל מחשיבים כל אדם שנהג בעת פסילה כמהווה סכנה לציבור. הסיבה לכך היא שנהיגה בפסילה מהווה הפרה של הוראות גופי השלטון בישראל וחתירה תחת הלגיטימיות שלהם – ובכך מהווה פגיעה בסדר הציבורי. במצב עניינים זה, יפעל בית המשפט על מנת להביא את הנאשם למעצר עד תום ההליכים.