דו”חות תנועה נרשמים לנהגים ולהולכי רגל שאינם מצייתים לחוקי התעבורה בישראל, כאשר חלקם נמסרים במקום וחלקם נשלחים הביתה באמצעות הדואר. בכולם יש לטפל, ורצוי להתייחס אליהם בהקדם, משום שהתעלמות מהם, בדרך כלל, מובילה לענישה חמורה יותר וקנסות הצוברים ריבית פיגורים.
כיצד יש לטפל בדו”חות התנועה?
דיני התעבורה בישראל מאפשרים לטפל בדו”חות תנועה בשני אופנים: לחלקם יש ברירת קנס ולחלקם ברירת משפט. לכל עבירת תנועה ישנן השלכות אפשריות הנובעות ממנה, שעל יתרונותיהן וחסרונותיהן רק עורך דין תעבורה מנוסה בתחום זה יוכל לייעץ. ישנן עבירות רבות עליהן עשוי להינתן דו”ח, החל מנהיגה במהירות מופרזת ועד לחציית צומת באור אדום. כל דו”ח כזה ניתן על ידי שוטרים על פי כושר שיפוטם וראות עיניהם, או על פי המכשירים הקיימים ברשותם, כגון בדיקת ינשוף, מצלמות ומד מהירות.
מהן ההשלכות החמורות של עבירות התנועה?
עבירות התנועה נתפסות אצל רבים כעבירות קלות המסתכמות בדו”חות חניה או מהירות. הדבר שלא ידוע לרוב האנשים המקלים בכך ראש, הוא שחלקם של הדו”חות מתורגם לנקודות: אלו עלולות להצטבר עם השנים, ולהקשות עליהם בהמשך המגעים עם הרשויות, בניסיון לשמר את רישיון הנהיגה שלהם מבלי שייפסל.
בעוד שחלק מהדו”חות שנרשמים יכולים להצטבר לסכומים גבוהים, במקרים בהם בוחרים בברירת משפט התוצאה עלולה להיות חמורה מכך משמעותית. בבחירה בייצוג עצמי, ללא ייעוץ משפטי הולם וייצוגו של עורך דין תעבורה הבקיא בדין – התוצאה עלולה להוביל להרשעה, שמשמעותה רישום פלילי וענישה מחמירה כגון קנסות כבדים, שלילת רישיון ואף מאסר.