כמעט בכל יום אנו שומעים, לצערנו, על תאונות דרכים קשות המסבות נפגעים בנפש. עובדה היא, שבכל יום בישראל מתרחשות תאונות דרכים שמביאות גם לפגיעה ברכוש. תאונת דרכים היא מקרה אשר מעורב בו לכל הפחות כלי רכב אחד ובמסגרתו נגרמה פגיעה כלשהי לאדם או לרכוש. החוק מבדיל בין תאונות דרכים שגרמו נזק לרכוש, לבין תאונות דרכים שגרמו נזק לאדם. במקרה הראשון, מעורבת המשטרה רק במקרים נדירים, אם בכלל.
פגיעה ברכוש
במקרה שבו אדם היה מעורב בתאונה שיש בה חשש לפגיעת גוף, החוק אוסר עליו להזיז את רכבו והוא מחוייב לדווח על כך למשטרה.
גרימת נזקי גוף
במקרה שבו התרחשה פגיעה פיזית, תחל המשטרה בחקירה. ברוב המקרים יוגש כתב אישום בסופה ולאחר מכן ייפסל רישיון הנהג הפוגע ל-60 יום. סוג העבירה ייקבע בהתאם למידת הנזק בגוף ונסיבות התאונה. אם תאונת הדרכים גבתה מחיר בנפש, התיק יועבר לפרקליטות.
חשוב לזכור כי המשטרה תזמן את המעורבים תאונה כדי למסור את גרסתם. גרסאות אלה יהוו גורם מכריע בבחירת האדם אשר נגדו יוגש כתב אישום ולכן היוועצות בעורך דין תעבורה בשלב זה היא קריטית. סוג העבירה ייקבע בהתאם למידת הנזק בגוף ולנסיבות התאונה.
העונש
חומרת העונש תיקבע על פי סעיפי כתב האישום ובמשתנים נוספים כמו ותק הנהיגה, נסיבות המקרה, העבר התעבורתי ועוד. במקרה שבו תאונת הדרכים לא הסבה אבידות בנפש, יש לקצין משטרה הסמכות לפסילה מנהלית של רישיון הנהיגה ל-60 יום. גם בנקודה זו, בין היתר, היוועצות בעו”ד תעבורה תוכל למנוע את העונש ולבטל את הפסילה.